Daguitstap Ieper

Koninklijke fanfare Sint-Niklaas had de eer om de ceremonie onder de Menenpoort te Ieper op te luisteren.

Op zondag 2 juli trok de fanfare Sint-Niklaas er op uit naar Ieper. Gedurende de dag werden ze rondgeleid door Eddy Liekens en Jan Dyck in Ieper en omgeving om een herinnering te brengen aan de eerste wereldoorlog. Een bezoek werd gebracht aan American cementery, aan Hooge Crater museum, wandeling langs front linie, Engels kerkje in Ieper, grote kerk te Ieper. Alles verliep vlotjes en het programma werd op een boeiende manier gebracht door Eddy en Jan. Om 20 u. vond onder een ijzige stilte de ceremonie plaats onder de Menenpoort waarbij klaroenblazers van de Last Post Association de 'Last Post' blazen ter nagedachtenis van de soldaten die daar zoveel jaren geleden vochten en sneuvelden. De fanfare legde een krans neer ter nagedachtenis van deze gesneuvelden. De Sint-Niklaasfanfare speelde met 34 muzikanten en vaandrig onder leiding van dirigente Kathy Nestor 2 werkjes, Earl of Salisbury Pavan en Londonderry Air als afsluiter van de ceremonie onder de Menenpoort. De mensen van de Last Post Association feliciteerden de fanfare uit Putte voor hun prachtige en indrukwekkende uitvoering. Het was een echt kippenvel moment en een unieke ervaring om dit te kunnen mee maken. Kort daarna trok de fanfare terug huiswaarts. Iedereen was zeer tevreden over deze geslaagde dag.